Veel ondernemers zijn zich er (nog) niet voldoende van bewust, maar dieselbussen zijn al over 1,5 jaar in 26 gemeentes niet meer welkom. En vanaf 2028 zelfs ook op veel projectlocaties niet meer. Maar in één keer al uw diesels de deur uitdoen is ook geen haalbare kaart. Met de bedrijfsautolease van Techniek Nederland Verzekeringen en Ayvens kunt u uw wagenpark aanpassen wanneer en hoe u dat wilt.

Vanaf 1 januari 2025 starten 26 gemeentes in Nederland met de invoering van zero emissie zones voor hun binnenstedelijk gebied. Dit houdt in dat u de binnenstad niet meer in mag met een dieselbus met een kentekendatum na 1-1-2025 of wanneer uw bus een EURO 4 norm of lager heeft. In 2026 en 2027 komen daar nog eens 5 gemeentes bij. Vanaf 2027 gaat de binnenstad ook dicht voor dieselbussen met een EURO 5 norm. En vanaf 2028 voor de rest. Vanaf dat jaar zijn bedrijfswagens die op diesel rijden vanwege het convenant Schoon en Emissieloos Bouwen ook niet meer welkom op de projectlocatie.

Dilemma voor ondernemers

Wie na die tijd nog bij zijn klanten wil kunnen komen, zal dus moeten overstappen op elektrisch. Maar elektrische bussen zijn nog lang niet geschikt voor alle bedrijven én hebben lange levertijden. Wat gaat u doen als u binnenkort een nieuwe bedrijfswagens nodig heeft?

Wij denken graag met u mee!

Techniek Nederland Verzekeringen heeft met Ayvens een slimme oplossing ontwikkeld. U kunt bij Ayvens een bedrijfswagen met fossiele brandstofmotor leasen, die gedurende de looptijd kosteloos gewisseld kan worden voor een elektrische. Alleen gereden kilometers worden verrekend. Zo kunt u op tijd aan de nieuwe maatregelen voldoen, zonder dat u lang vastzit aan een leasecontract. En niet te 
vergeten; u bent klaar voor de toekomst! Kortom, met Techniek Nederland Verzekeringen en Ayvens rijdt u een zorgeloze toekomst tegemoet! Scan de QR-code en lees wat wij hierin voor u kunnen betekenen.