Elke dag raken er in Nederland meer dan 50 mensen ernstig gewond bij een verkeersongeval en zijn er meer dan 150 ongelukken waarbij materiële schade ontstaat. Als het daarbij om een medewerker gaat die voor u op pad is, dan bent u als werkgever aansprakelijk voor de schade. Dit geldt voor zowel lichamelijk letsel als voor schade aan het vervoermiddel, of die nu van de zaak of de medewerker zelf is. Heeft u dagelijks personeel op de weg, dan is een verzekering tegen verkeersrisico’s dus een must.

Verkeersrisico’s in de in de installatiebranche en technische detailhandel

De Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering Verkeersrisico’s dekt de schade van medewerkers en hun vervoermiddel (ook als het gaat om uitzendkrachten die voor u aan het werk zijn). Bovendien kunt u schade aan/bij het gebruik van werkmaterieel en vorkheftrucks meeverzekeren, zelfs als de schade niet op de openbare weg ontstaat.

De voordelen van de Werkgevers­aansprakelijkheids­verzekering­verkeersrisico’s

  • Schade tijdens reizen voor werk en woon-werkverkeer verzekerd
  • Uitzendkrachten die voor u aan het werk zijn meeverzekerd
  • Schade aan personen en eigendommen van medewerkers verzekerd
  • Werkmaterieel en vorkheftrucks meeverzekeren mogelijk
  • Aantrekkelijke premie en voorwaarden

Wat dekt de Werkgever­saansprakelijkheids­verzekering Verkeersrisico’s?

De Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering Verkeersrisico’s dekt letsel- en zaakschade die medewerkers oplopen in het verkeer als ze daaraan in verband met het werk deelnemen.

Verzekerd zijn onder andere:

  • Schade aan personen en eigendommen van de medewerkers
  • Schade en letsel opgelopen tijdens woon-werkverkeer
  • Schade en letsel toegebracht aan ongemotoriseerde verkeersdeelnemers
  • Casco (secundair) tot € 30.000,-
  • Eigen risico en bonus-malusverlies als het voertuig bij een andere maatschappij is verzekerd

Voorbeeld

Een monteur rijdt ’s avonds met de bestelbus van zijn werkgever naar een klant. De monteur maakt een stuurfout en rijdt tegen een boom. De medewerker breekt tijdens het ongeval zijn arm. De auto is ernstig beschadigd, net als de bril, de telefoon en kleding van de monteur. De werkgever zal deze schade volledig moeten vergoeden.

Verzeker uw bedrijf nu tegen verkeersongevallen

Techniek Nederland Verzekeringen koopt collectief in, waardoor u bent verzekerd van aantrekkelijke premies, maar ook van deskundig advies. Bent u lid van Techniek Nederland, dan profiteert u bovendien van ledenvoordeel.

Interesse?

Neem contact op met de accountmanager in uw regio voor meer informatie over deze en andere aansprakelijkheidsverzekeringen.

Bekijk ook onze andere aansprakelijkheids­verzekeringen voor bedrijven