Stel: bij de bouw van een installatie ontstaat schade aan die installatie of bijvoorbeeld aan eigendommen van uw opdrachtgever. En wat te denken van de schade bij diefstal van kostbare materialen? Hoe groter het project, hoe hoger de risico’s. Die worden lang niet altijd gedekt door de CAR-verzekering (Construction Allrisk) van de hoofdaannemer. Met een eigen Transport/Montageverzekering van Techniek Nederland Verzekeringen beschermt u uw bedrijf tegen hoge claims.

Transport- en montagerisico’s in de installatiebranche en technische detailhandel

De Transport/Montageverzekering  (een CAR-verzekering voor installatiebedrijven en installerende technische detailhandels), dekt de schade aan installaties die u aan het aanleggen bent, zowel tijdens het vervoer als tijdens het installeren. Dit is uit te breiden met schade aan bestaande eigendommen van de opdrachtgever, aansprakelijkheid (meestal al gedekt op uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering) en uw eigen gereedschappen.

De voordelen van de Transport/Montageverzekering

 • Doorlopend of per project verzekerd
 • Al uw installatieprojecten op één polis
 • Elk werk verzekerd tot een door u bepaald maximumbedrag
 • Dekking uitbreiden naar behoefte
 • Aantrekkelijke premie en voorwaarden

Wat dekt de Transport/Montageverzekering?

De Transport/Montageverzekering dekt de materiële schade die ontstaat aan de installaties die u aanlegt of aanpast. Dit is een zogenoemde rubrieksverzekering. Rubriek I wordt altijd verzekerd. Daarnaast kunt u een keuze maken uit de overige rubrieken, al naar gelang de risico’s die u loopt.

Altijd verzekerd

 • Rubriek I – Schade aan het werk zelf

Naar keuze

 • Rubriek II – Aansprakelijkheid ten opzichte van derden
 • Rubriek III – Schade aan bestaande eigendommen van de opdrachtgever
 • Rubriek IV – Hulpmaterieel (zoals steigers, ketens, loodsen en gereedschappen)
 • Rubriek V – Eigendommen van bouwdirectie en personeel
 • Rubriek VI – Schade of diefstal tijdens transport

De Transport/Montageverzekering geeft dekking op alle werken die u in uitvoering heeft genomen. Verzekerd zijn alle partijen die betrokken zijn bij het realiseren van het door u aangenomen of aanbestede project. Bijvoorbeeld de opdrachtgever, aannemer en onderaannemer, maar ook de architect, ingenieur en constructeur.

Voorbeeld

Een installatiebedrijf krijgt de opdracht om zonnepanelen te installeren op een aantal nieuwbouwwoningen. De zonnepanelen zijn geleverd en liggen klaar op de bouwplaats. Dan valt er een steiger om, op de te plaatsen en te installeren zonnepanelen. Vrijwel alle panelen zijn beschadigd – een aanzienlijke kostenpost.

Verzeker uw installatieproject nu tegen schade

De Transport/Montageverzekering van Techniek Nederland Verzekeringen is een flexibele verzekering die u beschermt tegen hoge kosten door schades aan installaties. De verzekering is uit te breiden tot een complete CAR-verzekering. Bovendien bent u verzekerd van aantrekkelijke premies, optimale service en deskundig advies. U profiteert bovendien van ledenvoordeel.

Interesse?

Neem contact op met een accountmanager in uw regio over de optimale verzekering voor uw bedrijf.