Als ondernemer of directeur-grootaandeelhouder zult u niet zo snel thuisblijven voor een verkoudheidje. Maar zelfs als ondernemer kunt u in een situatie terecht komen waarin u tijdelijk niet kunt werken. Bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval. En naast gezondheidsproblemen heeft u dan ook direct te maken met inkomensverlies. Uit de Zelfstandigen Enquête 2021 van het CBS blijkt dat 40% van de ondernemers niets geregeld heeft voor eventuele arbeidsongeschiktheid. En dat is zorgwekkend.

Arbeidsongeschiktheidsrisico’s in de installatiebranche en technische detailhandel

Als één van uw medewerkers arbeidsongeschikt raakt, is hij of zij verzekerd van inkomen. Maar als ondernemer of DGA bent u veelal zélf verantwoordelijk voor uw inkomen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Met een Arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt u zichzelf tegen inkomensverlies. Onze Arbeidsongeschiktheidsverzekering is op maat gemaakt voor u.

Wat houdt de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) in?

Onze Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verzekert u van een maandelijkse uitkering op basis van een verzekerd bedrag vanaf 25% arbeidsongeschiktheid. Daarnaast bepaalt u zelf hoe lang u uw inkomensverlies op eigen kracht wilt dragen: 30, 60, 90, 180 of 365 dagen. Hoe langer de wachttijd, hoe lager de premie. Deze wachttijd geldt per melding van arbeidsongeschiktheid. U kunt ervoor kiezen om de uitkering jaarlijks te laten stijgen. De uitkering wordt dan na een jaar arbeidsongeschiktheid jaarlijks verhoogd met een vast percentage (2%).

De voordelen van de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

 • Zeer scherp tarief en gunstige voorwaarden
 • Speciaal ingericht voor de werkzaamheden van de installatiebranche en technische detailhandel
 • Vanaf 25% arbeidsongeschiktheid
 • Uitkering op basis van verzekerd bedrag, niet van inkomen
 • Indexering en wachttijd naar keuze
 • Ruim assortiment aan preventieve diensten op het gebied van lichamelijke, leefstijl, mentale en zakelijke gezondheid, zoals een personal coach of een gezondheidscheck (ook voor gezinsleden). Meer informatie www.goudse.nl/aovdiensten 

Wat dekt de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)?

De Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verzekert ondernemers en directeur-grootaandeelhouders die niet (vrijwillig of verplicht) zijn verzekerd vanuit de sociale verzekeringen van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering dekt onder andere:

 • Arbeidsongeschiktheid voor eigen beroep
 • Door ziekte, ongeval of psychische klachten
 • Ook dekking bij zwangerschap
 • AOV-coach bij arbeidsongeschiktheid
 • Preventieve gezondheidscheck en (24/7) personal coaching

Voorbeeld

U struikelt tijdens werkzaamheden over een stuk gereedschap of breekt tijdens het sporten uw been. Daardoor kunt u een aantal weken uw werkzaamheden niet uitvoeren. Maar de kosten lopen door.

Verzeker uzelf nu tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid

Met de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Techniek Nederland Verzekeringen bent u verzekerd van een inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. De dekking, premie en voorwaarden van deze AOV zijn afgestemd op uw branche. Deze verzekering is zeer aantrekkelijk geprijsd. Bent u lid van Techniek Nederland, dan profiteert u bovendien van ledenvoordeel.

Wilt u weten of een AOV voor u een goede oplossing is en hoe u die het best kunt invullen?

Neem contact op met een accountmanager in uw regio.