Heftrucks, graafmachines, stapelaars, hoogwerkers... alle bedrijven in de installatiebranche en technische detailhandel hebben (gehuurd of aangeschaft) werkmaterieel in gebruik. Schade aan of door die voertuigen en machines kan een behoorlijke financiële aderlating betekenen. Zeker als er sprake is van letsel. Een reguliere WA-verzekering voor voertuigen met een kenteken is verplicht per 1 juli 2022, maar dekt lang niet alle schades. Bescherm uw bedrijf daarom met de Werkmaterieelverzekeringen van Techniek Nederland Verzekeringen.

Let op: een WA-dekking is verplicht voor motorrijtuigen op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering motorijtuigen (WAM). Dus óók voor werkmaterieel.

Schaderisico’s voor materieel in de installatiebranche en technische detailhandel

De Werkmaterieelverzekeringen dekken schade aan werkmaterieel, maar ook schade die is veroorzaakt met of door werkmaterieel dat bij u in gebruik is. Omdat in uw branche geen dag hetzelfde is, staat flexibiliteit hierbij voorop. Wijzigingen geeft u snel en makkelijk aan ons door. Zo bent u altijd goed verzekerd aan het werk.

De voordelen van de Werkmaterieelverzekering

  • Schade aan eigendommen van derden verzekerd
  • Schade van letsel bij personen verzekerd
  • Schade aan werkmaterieel verzekerd
  • Dekking modulair op te bouwen: u verzekert alleen wat voor u van toepassing is
  • Aantrekkelijke premie en voorwaarden

Wat dekt de Werkmaterieelverzekering?

De Werkmaterieelverzekering beschermt u tegen de gevolgen van schade aan of veroorzaakt met uw werkmaterieel. U heeft de keuze uit WA, WA + Beperkt Casco, WA + Volledig Casco. U kunt uw verzekering bovendien aanvullen met de dekkingen Schade aan eigen zaken, Schade op-/inzittenden en bij Volledig Casco: Schade door eigen gebrek (5 jaar).

Verzekerd zijn onder andere:

WA

  • Schade aan eigendommen van derden
  • Schade en letsel aan personen

Beperkt Casco

  • Keuze: Schade aan eigen werkmaterieel met een externe oorzaak, zoals brand.

Volledig Casco

Aanvulling Schade aan eigen zaken

Aanvulling Schade op-/inzittenden’

Aanvulling Schade door eigen gebrek (5 jaar), alleen i.c.m. Volledig Casco

Voorbeeld

Een medewerker rijdt met een heftruck door het bedrijfsgebouw. Door de hoogte van de goederen op de lepels ziet hij een collega die voor de heftruck loopt te laat. Hij wijkt uit, maar raakt de collega toch en botst tegen de vrachtauto van de leverancier. Er is schade aan de vrachtauto, de collega heeft letsel en de heftruck is zwaar beschadigd. 

Verzeker uw werkmaterieel nu tegen schade en aansprakelijkheid

De Werkmaterieelverzekering van Techniek Nederland Verzekeringen biedt een complete dekking tegen een aantrekkelijke premie. Techniek Nederland Verzekeringen koopt namelijk collectief in en heeft geen winstoogmerk. Bovendien bent u verzekerd van optimale service en deskundig advies. Bent u lid van Techniek Nederland, dan profiteert u bovendien van ledenvoordeel. Neem contact op met de accountmanager in uw regio voor meer informatie over de optimale verzekering voor uw bedrijf.

Interesse?

Neem contact op met een accountmanager in uw regio.