Al meer dan 5 jaar werkt hij bij Techniek Nederland Verzekeringen en eigenlijk wordt hij steeds enthousiaster over het bedrijf en het veranderende digitale landschap: Maurice Brakus. Van medewerker Binnendienst groeide hij door tot Manager Operationeel & Digitalisering, met onder andere het organiseren van (uniforme) digitale processen en het nieuw te bouwen Klantenportaal op zijn to do-lijstje. Maar ook het dagelijks leiding geven aan én uitbreiden van het enthousiaste team Binnendienstmedewerkers behoort tot zijn taken.

‘De Binnendienst is een echt kenniscentrum’, licht Maurice toe. ‘We verlenen complete service aan huidige en toekom- stige relaties. We bemiddelen bij schades, beantwoorden vragen over de factuur of polis, regelen administratieve zaken, maken offertes en adviseren rondom de risico’s die er bij een relatie spelen.’ ‘Onze kracht is dat we weten waar we het over hebben’, zegt Maurice. ‘We zijn gespecialiseerd in schade- en inkomensverzekeringen die afgestemd zijn op het werk in de installatiebranche en technische detailhandel. Je hoeft ons dus nooit uit te leggen wat een perskoppeling is of wat Scope 12 inhoudt voor een zonnestroominstallatie. Daar- door kunnen wij onze relaties veel werk uit handen nemen.’

Optimaal klantcontact

Service en kwaliteit verlenen aan relaties, dat staat bij de Binnendienst voorop. Dat merk je bijvoorbeeld aan het feit dat je altijd direct een binnendienstmedewerker te spreken krijgt – wij werken niet met keuzemenu’s. En die gaan er

ook niet komen. Wat er wél komt, is een Klantportaal – ook een project van Maurice. ‘Het wordt een plek waar je 24/7 alles vindt wat met je verzekeringen te maken heeft, en waar je schades kunt melden’, vertelt hij. Maar dat kan best nog meer worden: ‘We zijn volop aan het bouwen en aan het testen. En zelfs ook tijdens ons eerste bijeenkomst met het klantenpanel zijn er veel goede suggesties uitgewisseld.’ En daar gaan we uiteraard mee aan de slag.

We staan altijd voor onze relaties klaar

De installatiebranche en technische detailhandel vormen een dynamische branche. ‘Daar moeten je verzekeringen op aansluiten’, zegt Maurice. En daar doen we bij Techniek Nederland Verzekeringen alles voor. Maar blijf zelf ook alert. Wijzigingen binnen de bedrijfsvoering kunnen ook zeker invloed hebben op de dekking van je verzekering. Of als je bijvoorbeeld tijdelijk veel voorraad hebt liggen, is het
verstandig daar ook tijdelijk je verzekering op aan te passen. Anders loop je risico bij schade door brand of inbraak.’ Een telefoontje of mailtje naar de Binnendienst is daarvoor al genoeg. ‘Bij twijfel of vragen: altijd bellen’, vult Maurice aan.

Wensen of vragen

Techniek Nederland Verzekeringen weet de risico’s in de branche te vertalen naar producten op maat. Denk bijvoorbeeld aan opzichtdekking of aan het verzekeren van brandgevaarlijke werkzaamheden. Niet standaard, maar als branche-specialist kunnen we daar wel oplos- singen voor aanbieden of naar op zoek gaan.

Zoekt u een verzekering op maat voor uw bedrijf? Heeft u wensen of vragen? Neem dan contact op met de Binnendienst voor een informatief en inspirerend gesprek. Bel 088 543 27 17 of stuur een e-mail naar verzekeringen@technieknederland.nl.