Corona heeft een enorme impact op de maatschappij.Helaas ook op cybercriminaliteit. Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat in Nederland de cybercriminaliteit in 2020 met maar liefst 127 procent is gestegen.

Bij Techniek Nederland Verzekeringen spreken we (helaas) ook steeds vaker leden die aangeven last te hebben van cybercriminelen. Bijna iedereen heeft wel eens een poging tot phishing, oplichting of andere vorm meegemaakt. Wanneer de criminelen succesvol zijn in hun werk, kan de schade aanzienlijk zijn.

Ook uw bedrijf kan weken stil komen te liggen, omdat uw gegevens na een hack zijn versleuteld. Of wellicht dacht uw boekhouder op “uw” verzoek met spoed een geldbedrag over te maken en kwam hij bedrogen uit.

Risico’s

Wij willen u waarschuwen dat de risico’s aanzienlijk zijn en alleen maar zullen toenemen. Onderschat het niet en tref vandaag nog maatregelen. Denk hierbij aan:

  • het checken van uw beveiliging;
  • het checken van uw protocollen;
  • en praat met uw medewerkers en geef hen duidelijke instructies om het risico te beperken.

Cyberverzekering

Volgt onverhoopt toch een financiële schade, weet dan dat deze helaas niet is verzekerd op de traditionele verzekeringen. Bij Techniek Nederland Verzekeringen hebben wij passende verzekeringsoplossingen hiervoor.